2007-09-11: Inte bara Guld på SM

Årets utomhus SM i fotboll, avgjordes på Inlags fina & soliga idrottsplats i Kungsbacka. Grunden Bois deltog med hela 10 lag och var därmed som vanligt klart största förening på SM. Att Grunden Bois har flest lag i landet beror ju bland annat på att klubben tar emot alla som vill vara med och idrotta.

SM startade inte så där värst bra för BoIS! Bussarna som var beställda kom aldrig till klubblokalen och paniken spred sig, då risken att missa matcherna tornade upp sig. Men tack vare att en del föräldrar dröjt sig kvar kunde vi köra i skytteltrafik ner till Kungsbacka! Tack alla som ställde upp och körde de 112 Bois lirararna!!

Efter att pratat med alla Bois tränare kan man sammanfatta Bois lagens insatser på SM ungefär såhär: Spelarna skötte sig utmärkt, de kämpade väl, vackra målgester, duktiga på discot, humöret på topp, bra kompisanda, kämpade både på planen & vid sidan av, ett toppengäng, världens bästa lag, förlorade mycket men glatt humör ändå. Alltså ett bra SM, för Grunden Bois del!

Vad gäller de sportsliga resultaten, så vann Grunden Bois Dam A SM guld. Men den kanske största överraskiningen var herrarnas B-lag som vann silver i division 2. Kul också att klubben kunde ställa tre damlag på benen!

Som vanligt är det lite tråkigt att konstatera att en del föreningar "hamnat" i för låg division. På så sätt blev det överdrivet ojämna matcher. Vitsen med att ha sex nivåer på SM är ju att lagen ska möta så jämnbördigt motstånd som möjligt.

Populär prisutdelare var IFK Göteborgs Stefan Selakovic!

Grunden Bois tackar arrangören Kungsbacka IF/Nybygget för ett trevligt SM!

Tryck här för att se på bilderna från SM 2007.

Tryck här för att se resultaten från SM 2007.

 

< Tillbaka