2007-03-05: Guld, silver & brons i SM, för Grunden Bois!

Grunden Bois DAM-A: Svenska Mästarinnor!
 

Den 3-4 mars avgjordes inomhus SM i fotboll, i Linköping. Sammanlagt var det 50 deltagande lag från hela Sverige. Av dessa var 10 lag från Grunden Bois, 100 spelare & 15 tränare! SM spelades i sex olika divisioner samt ett Dam SM.


Förra året vann Grunden Bois Damer A sitt första SM guld någonsin, när utomhus SM avgjordes i Olofström. I Linköping blev det även vinst inomhus. Precis som sist var det Timmele GOIF som stod som motståndare och även nu blev det seger för Bois Damer! SM finalen var dramatisk men Grunden Bois tjejer var starkare och vann mycket rättvist. Det var hårda tag på konstgräset men Grunden Bois hade det bättre spelet. Segersiffrorna skrevs till 2-0 och glädjen visste inga gränser efter slutsignalen! Alla de 12 damerna; Viktoria, Kristin, Andrea, Madelene, Emma, Anna, Hanna, Linda, Johanna, Ida, Veronica & Theresa gjorde en mycket bra laginsats, där alla var lika viktiga till att det blev Guld igen! Målgörare i finalen blev Linda & Ida.

För Grunden Bois två övriga Damlag, blev det också fina framgångar. De stod båda för fina kämpainsatser och bra spel i division 6. För det "röda" laget blev det en finfin 4:e plats, efter förlust i placeringsmatchen mot Stora Tuna (Borlänge) och det "blå" laget kämpade till sig en 6.e plats, i placeringsmatchen mot Kickers (Sollefteå).
Bästa resultaten någonsin för spelarna i Dam B-truppen!

Grunden Bois sju herrlag lyckades också bra. Tre av lagen figurerade i finaler, i respektive division. Herrarnas A lag spelade återigen SM final, precis som vid förra utomhus SM och precis som då blev det förlust. Denna gång var det ett "ihopvärvat" Oddevold som knep guldet, efter 2-1. Boisarna hade slagit Oddevold i gruppspelet och kände sig förstås besvikna att förlora den knallhårda finalen! Men Grunden Bois A ska verkligen vara stolta över sin insats. Det blev fyra vinster & en förlust i gruppspelet och så då en knapp förlust i finalen. Laget visade att klubbkänsla och hjärta räcker långt och det är viktigare än att värva ihop ett lag enbart för att åka till SM och vinna ett guld.

Grunden Bois B slet hela helgen mot övermäktigt motstånd och slutade på en 5:e plats, i division 2. Killarna ska ha beröm för att de aldrig gav upp och höll humöret uppe.

C-laget spelade mycket bra i division 4 och blev belönade med en vacker medalj av brons! I matchen om tredje plats, vann laget över Visby Gute.

Grunden Bois U (ungdomslaget) spelade alldeles strålande i division 5. Vinsterna staplades på varandra och det slutade med final mot Täby. Men där blev det stopp på segersviten och stockholmarna drog det längsta strået. Ungdomslaget har verkligen utvecklats och blir bara bättre & bättre för varje match & turnering!
I samma division (5) så deltog även Grunden Bois E lag. Laget stred tappert och fick avsluta med en seger i matchen om 7:e plats, mot Hammaren från Karlstad.

I division 6 lirade Grunden Bois F & G lag. Lagen spelade som vanligt en mycket publikfriande och glädjefull fotboll, där "allt" kan hända. Denna gång lyckades F-laget ta sig ända till final! Men där blev det en klar förlust mot Kritianstad. För G-lagets del blev det förlust i matchen om 7-8 plats, mot arrangörsklubben Östria Lambohov.
Detta efter en sanslös straffdramatik, till publikens stora förtjusning!

Årets inomhus SM var en mycket kul resa för alla i Grunden Bois. Arrangörerna i Ötria Lambohov gjorde ett alldeles utmärkt jobb; Trevligt och glatt bemötande och bra arrangerat. Förutom bra logi & mat, så hade de ordnat med underhållning och dans på Kupolen! Det var förmodligen lika uppskattat av spelarna, som själva fotbollsmatcherna. Enda plumpen var att gruppspelsmatcherna i division 4 & 5 spelades i en trång sporthall, utan läktare. Naturligtvis ska det vara en bättre sporthall på ett SM. Orsaken till detta var såklart att det blev fler lag som deltog, än vad man från arrangörerna först trodde.

Tack alla Grunden Bois spelare och ledare, för en väl genomförd & kul SM helg!

Nu drar snart utomhussäsongen i gång, med Västserien och också Gothia Cup senare i sommar! Något att träna och se fram emot!

TRYCK HÄR FÖR ATT SE BILDERNA!

< Tillbaka