Martin Lindell :

Nu är det inte många dagar kvar till Gothia Cup går av stapeln och för andra året i rad kommer Grunden Bois delta. I år har föreningen anmält ytterliggare ett lag. Förutom Grunden Bois Blå, Vit och Girls, kommer även Rött delta. Förra årets deltagande höll hela vägen till ett guld, ett guld som Martin Lindell fick vara med om att vinna.

- Det var en obeskrivlig känsla när matchen var över och det visade sig att vi hade vunnit hela turneringen. Jag vill gärna vara med om det igen!

Martin som är en mycket aktiv idrottskille, förutom fotboll spelar han innebandy och tränar friidrott, kom till föreningen 2004. Ett beslut som han inte ångrar en sekund.

- Det var en klasskompis som tipsade mig om föreningen. Jag testade och ganska snart fastnade jag för klubben. Sedan dess har jag blivit kvar.

Under förra årets Gothia Cup stog Martin i mål och i slutspelsmatcherna var han en av nyckelperson till den avgörande segern. Han gjorde många förstklassiga räddningar, men bakom denna framgång ligger givetvis en hel del träning. Sammanlagt tränar Martin 6 pass i veckan, fotboll och innebandy med Grunden Bois och friidrott med IF Kville. Dessutom studerar han Idrottsprogrammet på Slottsbergsgymnasiet där just en av initiativtagarna till utbildningen är Grunden Bois. Även om det blir mycket idrottande, både under och efter skoltid tycker han inte att det är jobbigt.

- Nää…tur nog krockar inte mina träningar. Så länge jag har tid och ork tänker jag fortsätta att träna hårt.

I år har dessutom tränarna lagt in extra träningspass inför Gothia Cup, allt för att spelarna ska vara så förberedda som möjligt. Lagets mål är förstås att vinna, men Martin poängterar att de även finns andra egenskaper som är viktiga när man spelar lagspel.

- Att vi ska vara goa mot varandra i laget och att ha kul.

Fast lite vinnarskalle har väl ändå denna unga kille eller? Martin ler och säger:

- Nja..för mig är vinna inte allt, men visst vill man vara med om det ännu en gång, alltså att vinna guld. Det var häftigt vid prisutdelningen. Vi fick kliva upp på en scen och ta emot priset. Jag kan gärna tänka mig att stå på scenen igen och ta emot guldbucklan.

Att komma dit Martin är i dag krävs mycket träning och nu är ni säkert nyfikna på hur han har laddat inför sommarens utmaning. Gör han som de stora fotbollsstjärnorna d v s äter speciell mat och tränar extra mycket kondition och styrka? Martin påstår att han inte har laddat extra mycket inför årets Gothia Cup.

- Jag försöker bara vara mig själv och fortsätta göra det som jag alltid har gjort.

Som målvakt anser Martin att man bör vara snabb på fötterna, d v s komma upp snabbt och försöka göra så gott man kan. Själv tycker Martin att hans bästa egenskap som målvakt är reaktionen, alltså att han reagerar snabbt vid olika målsitutaioner. Kanske har han sett och lärt av sin bror som en gång i tiden spelade målvakt i Henåns IF. Orsaken till att Martin är målvakt grundar sig på att han en gång provade att stå i mål och sedan dess har han blivit fast. Det goda målvaktsspelet visade han väldigt tydligt på i finalen under förra årets Gothia Cup, fick till och med hålla nollan. Någonting som många målvakter drömmer om. Martin har även lyckats att ta en straff!!

Hur kommer det då gå i sommarens Gothia?

- Hmmm..vi ska satsa på att försvara bucklan, men de kommer nog bli svårt. Jag tror vi kommer att möta tuffare motstånd i år. Fast å andra sidan skulle det vara en större utmaning om vi mötte bättre lag än året innan. Om allt går vägen ska vi vinna för andra året i rad!

Det återstår att se hur det går för Grunden Bois i årets sommarturnering. Men med Martin Lindell i mål är ingenting omöjligt…

Namn: Martin Lindell
Ålder: 20 år
Sysselsättning: Studerar på Idrottsprogrammet, Slottsbergsgymnasiet
Familj: Mamma, pappa och en bror
Fritid: Träna och umgås med vänner
Musiksmak: Lyssnar på allt, en "allätare"
Favoritmat: Grillat
Vilka föreningar tränar du i: Fotboll och innebandy i Grunden Bois och friidrott i IF Kville
Position i fotbollen: Back eller målvakt
Fotboll/innebandy: Båda
Blå Vitt/GAIS: Blå Vitt
Titta på TV/Läsa bok: Titta på TV
Träna /Sova: Hmm..svårt att välja, de får bli båda
Godis/Frukt: Godis
< Tillbaka